čtvrtek 6. prosince 2007

Světlá nad Sázavou shání odpadky

odkaz

Není tu něco špatně? Myslel jsem si, že je trend snižovat objem odpadu a ne na co největším objemu vydělávat. Prý by jim skládka vydržela 20 let. A co budou dělat potom? Řešit problém s hledáním nové lokality, vhodné k založení další skládky? Měli by si uvědomit cenu svého prostředí ve kterém žijí. Nebylo by super, kdyby se jim podařilo zvednout podíl tříděného odpadu, prodloužit životnost skládky o desítky let a neřešit problém kam s dalším odpadem?

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Bylo by to super, ale někteří lidé to prostě nechápou nebo nechtějí chápat, protože si myslí, že se jich některé věci netýkají.

Anonymní řekl(a)...

A jak je k tomu chceš donutit?Jak chceš donutit lidi aby třídili odpad? Já byla na skládce a vím jak to tam vypadá..samá pet flaška. Jedno z řešení - ač tedy co do provedení značně složité -bych viděla v tom, aby se komunální odpad platil od váhy a ne za os/rok. Za tříděný by se samozřejmě neplatilo - jo, to už by si pak každý pořádně rozmyslel, co do té popelnice narve (známe Čechy, že?:)...
Jinak, skládkování je taky byznys...co bys nechtěl - i oni musí vydělávat.A co budou dělat pak? No...najdou něco jiného...ostatně jako všichni ostatní. Žádná skládka není nafukovací a nějakých dvacet let sem nebo tam...

Gaspacho řekl(a)...

Ani nevis jak casto premyslim nad nakym systemem odberu odpadu, ktery by nebyl placeny za osobu ale obsah.
Jezne to celkem narazi na technicky problemy. Trideni odpodu je zatim bohuzel dobrovolna cinnost, kterou sponzorujeme ostatni. Kdyby to lidi videli v penezich uz v obchodech, tak si ani nekoupi ten vyrobek, ktery je baleny absolutne zbytecnym zpusobem.

Anonymní řekl(a)...

Zákon o obalech je ten najnaivnější zákon, jaký jsem kdy viděla...